Het belang van Omega 3

HET BELANG VAN OMEGA 3

KWALITEIT BOVEN ALLES

 

LEVEN IN BALANS– Martine du Floo, klassiek homeopaat voor mens en dier/ bewegingsspecialist  adviseert op het gebied van beweging, geeft lifestyle adviezen en homeopathische begeleiding. Synergie is het woord om een goede balans te creëren in lifestyle.

Ze adviseert optimale, geavanceerde en op maat gemaakte producten om de disbalans in de huidige levensstijl tegen te gaan.

Balans is het kernwoord! Een belangrijk gegeven is de verhouding tussen de essentiële Omega 3 en Omega 6 vetzuren. Beide zijn essentieel en van vitaal belang voor verschillende functies in het lichaam. Het probleem is dat deze vetzuren niet meer met elkaar in balans zijn door de veranderingen in onze manier van eten en de producten die we kiezen.

Te veel Omega 6 in de voeding brengt het lichaam uit balans. Een tekort aan de essentiële Omega 3 vetzuren brengt het lichaam ook uit balans.

Daardoor “verstijft” het celmembraan en komen belangrijke voedingsmiddelen niet op de plaats van bestemming, terwijl ook de afvalstoffen moeilijk verwijderd kunnen worden.

Omega 3 kan dit membraan weer meer doorlaatbaar maken waardoor de werking van de cel geoptimaliseerd wordt.

Nu is het zo dat veel supplementen, waaronder ook veel Omega3 producten, niet optimaal kunnen worden opgenomen, omdat gedurende het stofwisselingsproces veel ook goede voedingsproducten worden vernietigd.

In de producten waar Martine mee werkt zitten Polyfenolen, die ervoor zorgen ervoor dat de Omega3 olie onbeschadigd aankomt in de darmen, zodat deze door het lichaam kunnen worden opgenomen en getransporteerd naar alle lichaamscellen.

Omega3 heeft een positieve invloed op verschillende risicofactoren voor hart en vaatziekten, gaat ontstekingsreacties tegen en werkt op alle lichaamscellen.

Martine wil graag advies geven op het gebied van het gebruik van Omega3, met name de Vegan serie en doet dat door middel van een informatieve sessie waarin ze uitleg geeft over het belang van het gebruik van Omega3 gedurende 3 maanden en de check middels een bloedtest, waaruit na drie maanden de vooruitgang blijkt. Deze bloedtest voor beoordeeld door een onafhankelijk laboratorium.

De producten zijn niet bedoeld om een diagnose te stellen, noch om een ziekte te behandelen, genezen of te voorkomen. Uiteraard is mede een goede leefstijl belangrijk om een goede balans te bereiken.