sCools 2 Dance

Omdat kinderen weinig bewegen is Martine al jaren bezig het belang van bewegen bij de jeugd te promoten. Juist de kinderen die altijd “buiten de lijn staan” worden beter betrokken bij de bewegingsprogramma’s die ze voor ogen heeft.

Het initiatief sCOOLs2DANCE ontstond nadat ze in Leusden in samenwerking met dance instructor Danielle Walter een project aanbood aan de basisscholen in Leusden. In samenwerking met sportcentrum Sport 2000 brachten Martine en Danielle het fenomeen Streetdance bij de scholen in hun eigen gym-uur.

Omdat deze activiteit geweldig enthousiast werd ontvangen werd het sCOOLs2dance project bedacht. Met een team van docenten, coördinator Annemarijn Helffer en ondersteuning van PABO studenten uit Ede ten behoeve van de begeleiding van de kinderen dansten bijna 1100 kinderen uit de groepen 3 t/m 8 gezamenlijk tijdens dit evenement, dat was opgesplitst in een ochtend-sessie voor de jongste en een middagsessie voor de oudere deelnemers. De sfeer was uitmuntend en zowel kids als de schoolleiding en diverse ouders deden mee aan de opzwepende workouts.

“Het was, mede dankzij de sponsors Sport 2000 en Reflextra Printing en Design een geslaagd evenement, dat zeker in de toekomst zal worden herhaald in Leusden maar ook in andere plaatsen.
Dansen verbroedert!! Martine biedt een concept aan basisscholen in Nederland, tijdens welke een sCOOLs2dance programma op maat kan worden aangeboden. Integratie, maar ook als traject tegen pesten op school zou dit een goede activiteit zijn om frequent aan te bieden op school en de jeugd.”

Martine ontwikkelt op dit moment een concept samen met verschillende vakmensen op dit gebied een speciaal programma voor basisscholen.